Onsdag 24 februari
Stekt torsk på italienska
4 port
600 g torskfilé
salt & peppar
2 dl vetemjöl (kan uteslutas)
smör till stekning
Italiensk röra:
3 soltorkade tomater i olja
4 sardeller (valfritt)
ca 20 basilikablad
1 vitlöksklyfta
3 msk kapris
rivet skal av 1/2 citron
Blomkålsmos:
4-7 potatisar av mjölig sort
1 litet blomkålshuvud
1 dl creme fraiche
salt & peppar
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skär blomkålen i mindre buketter och koka också den mjuk i lättsaltat vatten. Mosa ihop blomkålen och potatisen med en potatisstöt. Vispa ner creme fraichen med en ballongvisp så att moset blir fluffigt. Smaksätt med salt & peppar.
Hacka dom soltorkade tomaterna, sardellerna, basilikan och vitlöken. Blanda med kaprisen och citronskalet.
Krydda fisken och panera ev i vetemjölet. Hetta upp en klick smör i en medelvarm stekpanna och stek torsken gyllenbrun på bägge sidor. Servera fisken med blomkålsmoset och den italienska röran.
KÄLLA: Matmagasinet nr:1, 2010
0 kommentarer:
Skicka en kommentar