Söndag 21 februari
Korvgryta med potatis
6 port
olivolja
1 fänkålshuvud, tärnat
3 selleristjälkar, tärnade
2 morötter, tärnade
1/2 stor gul lök, finhackad
600 g valfri korv, delad i bitar
1 liter vatten
1 köttbuljongtärning
1 burk (300g) creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 msk oregano
salt & peppar
2 msk mjöl
Skala och koka potatisen. Värm en liter vatten och lös upp buljongtärningen i vattnet. Värm en stor gryta och täck botten med olivolja. Häll i grönsakerna och korven och rör runt ordentligt i ett par minuter. Häll på buljongen och creme fraiche. Låt koka under lock i 20 minuter. Blanda 2 msk mjöl med lite vatten och skaka väl. Häll i blandningen under omrörning, för att reda grytan. Låt koka upp och ta av plattan. Krydda med oregano, sambal oelek, salt och peppar.
Servera med den nykokta potatisen.
olivolja
1 fänkålshuvud, tärnat
3 selleristjälkar, tärnade
2 morötter, tärnade
1/2 stor gul lök, finhackad
600 g valfri korv, delad i bitar
1 liter vatten
1 köttbuljongtärning
1 burk (300g) creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 msk oregano
salt & peppar
2 msk mjöl
Skala och koka potatisen. Värm en liter vatten och lös upp buljongtärningen i vattnet. Värm en stor gryta och täck botten med olivolja. Häll i grönsakerna och korven och rör runt ordentligt i ett par minuter. Häll på buljongen och creme fraiche. Låt koka under lock i 20 minuter. Blanda 2 msk mjöl med lite vatten och skaka väl. Häll i blandningen under omrörning, för att reda grytan. Låt koka upp och ta av plattan. Krydda med oregano, sambal oelek, salt och peppar.
Servera med den nykokta potatisen.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar