Lördag 20 mars
4 port
1 kruka timjan
500 g älgfärs (alt. hjort eller rådjur)
1 ägg
2 tsk dijonsenap
1 tsk salt+ 1 krm till svampen
1 krm vitpeppar + 1 krm till svampen
1 msk smör
200 g shiitakesvamp (alt. champinjoner)
1 msk olivolja
4 skivor bröd (gärna surdegslimpa)
Lingoncoleslaw:
200 g vitkål
1 1/2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl lingon
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
Plocka och finhacka timjanen. Blanda timjan, färs, ägg, senap, salt och peppar i en bunke till en slät färs. Forma färsen till 4 hamburgare. Stek dem på varje sida till fin färg i smöret. Sänk värmen och stek ytterligare ca 4 min per sida. Lägg undan.
Ansa och dela svampen, stek den i olja 2-3 min, salta och peppra.
Lingoncoleslaw: Ansa och strimla vitkålen tunt på mandolin eller med en osthyvel. Blanda vitkål, crème fraiche, lingon, senap och salt.
Rosta brödskivorna och servera älgfärsburgarna på brödet. Toppa med lingoncoleslaw och svamp.
KÄLLA: Laga Lätt nr:10 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar