Måndag 8 mars
4 port
240 g tagliatelle
1 ask körsbärstomater
200 g fetaost
1 fläskfilé (ca 500 g)
1 msk olja
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 ask babyspenat (80 g)
PAPRIKASÅS
3 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1 röd chillifrukt
2 msk olivolja
2 krm salt
Skölj, dela och kärna ur paprikorna, skär dem i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skjölj, kärna ur och strimla chillifrukten. Fräs paprika, vitlök och chillifrukt i oljan ca 10 min. Mixa med en stavmixer eller i en matberedare till en slät sås. Smaka av med salta och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketen.
Skölj och halvera körsbärstomaterna. Tärna fetaosten. Putsa och skär fläskfilén i grova strimlor. Stek den i oljan i en het panna (stek ev i 2 omgångar så det inte blir för fullt i pannan) till fin färg. Krydda med oregano, salt och peppar.
Blanda fläskfilén med pasta, tomater och spenat. Strö över osttärningarna och ringla över paprikasåsen.
KÄLLA: Laga Lätt nr: 2, Februari 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar