Onsdag 24 mars
Järpar med selleri- och potatismos
4 port
600 g färs av valfri sort, passar väldigt bra med viltfärs om man har det
1 ägg
6 potatisar
400 g rotselleri
2 dl mjölk
2 msk smör
bladpersilja
salt & peppar
Lingonyoghurt:
1 dl lingonsylt
1 dl matyoghurt
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färs och ägg, krydda med 1,5 tsk salt och 1 krm peppar. Forma färsen till 8 järpar och tillaga i långpanna mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skala potatis och selleri och skär i grova bitar. Koka tills de blivit mjuka. Mosa till grovt mos eller vispa till luftigt mos om du fördrar sådan konsistens. Blanda i mjölk och smör, krydda med salt och peppar och blanda i strimlad persilja.
Blanda lingonsylt och matyoghurt och servera till rätten.
Källa: Originalreceptet kommer från en Allt om Mat-tidning, något modifierat av mig
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar