Torsdag 25 mars
4 port
1 tsk salt + 2 krm till såsen
1/2 tsk svartpeppar + 1 krm till såsen
4 kycklingfileer (500 g)
300 g champinjoner
280 g pasta, t ex tagliatelle
1 gul lök
2 tsk vatten
1 burk creme fraiche
1 påse bladspenat (80 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
1/2 citron, juicen
Krydda kycklingen med 1tsk salt och 1/2 tsk peppar. Halvera champinjonerna.
Grilla kycklingfileerna runt om 15 min. Lägg med champinjonerna de sista 5 min.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i vattnet tillsätt creme fraiche, 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt puttra Ihop på svag värme i 3 min.
Skölj och halvera tomaterna. Häll av pastan och blanda den med sås, spenat och
tomater. Pressa över citronjuicen. Servera pastan till kycklingen och svampen.
KÄLLA: Laga Lätt nummer 7, 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar