onsdag 3 mars 2010

Onsdag 3 mars


Sweet chililax med cous-cous
4 port

800 g laxfilé
2 msk sweet chili sås
1 pressad vitlöksklyfta

2 avokado
1 ask ruccolasallad
0,5 skivad gurka
färska fikon
0,5 dl pistagenötter

Cous-cous:
5 dl cous-cous
5 dl vatten
1 msk olja
1 hönsbuljongtärning
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 tsk ingefära

Citrondressing
1 citron
1 msk honung
1 dl matolja
salt & peppar

Blanda sweet chili sås och vitlök och häll över laxen och låt marinera någon timme. Skär laxen i bitar och stek den några minuter. Blanda den färdiga cous-cousen med ruccola, avokado, gurka, fikon och pistagenötter. Ringla över lite citrondressing vid servering.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP