Onsdag 3 mars
Sweet chililax med cous-cous
4 port
800 g laxfilé
2 msk sweet chili sås
1 pressad vitlöksklyfta
2 avokado
1 ask ruccolasallad
0,5 skivad gurka
färska fikon
0,5 dl pistagenötter
Cous-cous:
5 dl cous-cous
5 dl vatten
1 msk olja
1 hönsbuljongtärning
2 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
Citrondressing
1 citron
1 msk honung
1 dl matolja
salt & peppar
Blanda sweet chili sås och vitlök och häll över laxen och låt marinera någon timme. Skär laxen i bitar och stek den några minuter. Blanda den färdiga cous-cousen med ruccola, avokado, gurka, fikon och pistagenötter. Ringla över lite citrondressing vid servering.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar