Tisdag 2 mars
Korvragu med ris
6 port
olivolja till stekning
9-12 goda korvar
1 gul lök, hackad
1 röd, 1 gul och 1 grön paprika, grovt hackade
2 selleristjälkar, hackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1-2 färska chili, finhackade
bladen av 10 timjanstjälkar
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2-3 msk vetemjöl
1 msk vitt vin
750 ml vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 burk krossade tomater (á 400 g)
salt och nymald svartpeppar
ris till 4 personer
3 vårlökar, strimlade
en näve grovt hackad persilja
Hetta upp en skvätt olivolja i en panna och stek korvarna tills dom blir gyllenbruna. Ta bort dom från pannan och låt dom vila. Se till att det inte är mer än 4 msk fett kvar i pannan efter korvarna. Stek så lök, selleri och paprika i detta fettet på medelvärme, ca 10-12 min. Rör runt med jämna mellanrum. Lägg i vitlök, chili, timjan och kryddorna och stek vidare i ett par minuter. Strö på mjölet och häll i vinet och rör i ett par minuter till. Lägg så i korvarna, häll på kycklingbuljongen och dom krossade tomaterna. Salta och peppra och låt det så stå och puttra i 15 min, tills det blivit en tjock, god ragu. Servera med ris, strimlad vårlök och hackad persilja.
Källa: Jamies America
0 kommentarer:
Skicka en kommentar