Onsdag 31 mars
4 port
500 g spagetti
extra virgin olivolja
2 klyftor vitlök, finhackade
torkad chilli
400g scampi
1 litet glas vitt vin
6 st soltorkade tomater, puréade eller finhackade
skal och juice av en citron
2 handfullar ruccola
Koka spagettin i en stor kastrull. Ta olivolja i en stekpanna och stek vitlök och chilli. När vitlöken börjar få färg tillsätter du scampin och steker på lätt värme. Tillsätt soltorkade tomater och vitt vin, och låt det sjuda ett par minuter. Häll av vattnet när pastan är färdigkokt, spara lite av pasta vattnet. Häll spagettin i pannan med såsen. Häll i citronjuicen och hälften av ruccolan. Tillsätt lite av pastavattnet om du vill göra såsen lite lösare. Krydda och häll över citronskalet och resten av ruccolan. Servera.
2 kommentarer:
Låter supergott! =)
Det här var det första receptet jag fastnade för i Jamie Olivers italienbok, och nu är det sen länge vårt favvorecept när vi lite snabbt ska göra något gott en fredag/lördagkväll. Vi har dessutom fört det vidare till flera kompisar. Så jag rekommenderar verkligen alla att testa det! Smaskens!
/Malin
Skicka en kommentar