Torsdag 11 mars
Lammfärssås med kanelrostade morötter
4 port
4 morötter
1 msk rapsolja
1 tsk kanel
1 tsk hel spiskummin eller 1/2 tsk malen
1/2 tsk flingsalt
300 g lammfärs
2 msk indisk currypaste tex ”Tikka Masala”
1 msk curry
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl vatten
1 hönsbujong
Till Servering
3 dl basmatiris
2 naanbröd
Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och skär morötterna i stavar. Blanda dem med olja kanel och spiskummin i en ugnssäker form och rosta i ugn 20 minuter.
Fräs färsen med currypaste och curry. Tilsätt tomatkross, vatten och buljongtärning. Rör om och låt puttra under lock 10 minuter. Värm naanbröden i ugn eller mikro, skär dem i snittar och servera.
KÄLLA: Laga Lätt, nummer 1 2010
0 kommentarer:
Skicka en kommentar