Jordärtskockssoppa med parmachips
Denna goda soppan hade vi till förrätt i helgen när syster med familj var här. Man skulle fint kunna äta denna även till middag för den var både enkel att laga och jättegod!
6 port500 g jordärtsskockor
2 potatisar
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
smör
1 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och svartpeppar
6 skivor parmaskinka
1/2 kruka timjan
Skala jordärtskockor och potatis och skär i bitar. Finhacka lök och vitlök. Fräs ingredienserna i smör i en tjockbottnad kastrull. Häll över vinet och låt koka i en minut. Tilsätt vatten och lägg i buljongtärningar. Rör om och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills allt är mjukt. Mixa soppan i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt grädden och värm. Smaka av med salt och peppar. Lägg parmaskinka i en het torr stekpanna och rosta tills den blivit knaprig. Dela parmabitarna längs med på mitten och garnera soppan med parmachipsen och några kvistar färsk timjan. Avsluta med lite malen svartpeppar.
Källa: Elle Mat & Vin
0 kommentarer:
Skicka en kommentar