Fredag 9 april
Stekt Apelsinkyckling med morötter, oliver och dragon
En saftig, syrlig kyckling med tuggiga morötter - lika god direkt ur pannan som dagen efter, då kikärtorna har fått stå och smakgojsa till sig.
Vi gjorde några klyftpotatisar till istället för bröd. Det funkade jättebra.
4 port
3 vitlöksklyftor
1 kruka dragon (alt. 1/2 tsk torkad)
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
600 g kycklinglårfilé
2 1/2 msk olivolja
4 morötter
1 burk kokta kikärtor
4 apelsiner
100 g urkärnade svarta oliver
1 tsk olivolja
Skala och skiva vitlöken tunt. Plocka dragonbladen.
Salta och peppra kycklinglårfileérna. Bryn dem runt om till fin färg med vitlöken och dragon i 2 msk olja i en gryta. Ca 5 min. Skala och skär morötterna i stavar. Häll av och skölj kikärtorna. Färskpresa juice från 2 apelsiner.
Tillsätt morötter, kikärtor, apelsinjuice och oliver till grytan. Låt småputtra under lock i 15 min.
Skrubba 2 apelsiner i ljummet vatten och halvera dem. Stek apelsinerna med köttsidan nedåt i 1/2 msk olja i het panna 2 min.
Servera kycklingen direkt ur grytan med de stekta apelsinerna och gärna ett bröd.
KÄLLA: Laga Lätt nr: 2, Februari 2009
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar