Torsdag 8 april
Tomatsoppa med rostade mackor
Denna soppan blev vi bjudna på av våra vänner Helena och Lee. Jag har ätit tomatsoppa många gånger och i olika varianter, men detta var helt klart den godaste jag har ätit.
4 port
4 burkar krossade tomater på burk (4 x 400g)
2 medelstora gula lökar
4 klyftor vitlök
2 hönsbuljongtärningar
1/2 l vatten
1/2 burk creme fraishe (150 g)
1/2 dl grädde
1 dl hackad basilika
chilli efter smak (färsk eller torkad)
salt och svartpeppar
mozzarella
Häll i tomaterna i en stor gryta. Dela löken och vitlöken i bitar och lägg i grytan.
Koka upp buljongtärningarna i vattnet och häll över tomaterna. Koka detta i 1 timme.
Mixa allt med stavmixer till en jämn soppa. Häll i créme fraishe och grädde. Hacka basilikan och rör i. Krydda med salt, peppar och chilli efter smak.
Häll upp i djup tallrik. Dela mozzarellan i bitar och lägg i soppan. Servera med ett gott bröd till eller rosta några skivor och ha till.
4 burkar krossade tomater på burk (4 x 400g)
2 medelstora gula lökar
4 klyftor vitlök
2 hönsbuljongtärningar
1/2 l vatten
1/2 burk creme fraishe (150 g)
1/2 dl grädde
1 dl hackad basilika
chilli efter smak (färsk eller torkad)
salt och svartpeppar
mozzarella
Häll i tomaterna i en stor gryta. Dela löken och vitlöken i bitar och lägg i grytan.
Koka upp buljongtärningarna i vattnet och häll över tomaterna. Koka detta i 1 timme.
Mixa allt med stavmixer till en jämn soppa. Häll i créme fraishe och grädde. Hacka basilikan och rör i. Krydda med salt, peppar och chilli efter smak.
Häll upp i djup tallrik. Dela mozzarellan i bitar och lägg i soppan. Servera med ett gott bröd till eller rosta några skivor och ha till.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar