Lördag 3 april
Ytterfilé med asiatiska smaker & morotsknyten
4 port
600 g ytterfilé, strimlad
2 dl rödvin
1/2 dl kikkomansoja
2 scharlottenlökar
1 krm ingefära, malen
2 msk timjan
50 g bacon, i bitar
2 msk kalvfond
2 msk honung
1 dl syltlök
Morotsknyte:
2 morötter
4 hela purjolöksblad, blancherade
4 rödlöksringar
tagliatelle
Bryn köttet med löken. Tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda tills köttet är mört: späd eventuellt med vatten under tiden.
Blanchera morötterna, kyl i vatten, skär i stavar och ge dom grillmönster tillsammans med rödlöken. Bind ihop morot och rödlök till knyten med hjälp av purjolöksbladen.
Koka tagliatellen och lägg upp med grytan. Toppa med morotsknytena.
KÄLLA: Mat & Vänner nr:5 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar