Söndag 4 april
Cashewpanerad lax med mangocouscous
4 port
4 laxfiléer
150 g cashewnötter
1 dl sweetchilisås
Rivet skal av 1 lime
Couscous till 4 port
1 lime, saft & skal
1 röd chili
4 msk olivolja
2 mango
2 dl ruccola
1 dl hackad koriander
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka cashewnötterna grovt och lägg i en skål. Tillsätt sweetchilisås och riv ner skalet av en lime. Blanda väl. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och fördela cashewröran jämnt över. Sätt in i ugnen och baka ca 20 minuter. Koka under tiden couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.
Riv skalet av en lime och pressa ur saften i en skål. Hacka chilin fint och tilsätt tillsammans med olivoljan. Blanda och smaka av med salt och peppar. Dela mangon i små bitar och lägg i skålen. Tillsätt ruccola och hackad koriander och blanda till sist i couscousen.
Servera gärna med en kall sås på yoghurt, honung, salt & peppar.
Källa: ELLE Mat & Vin nr 1/09
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar