söndag 4 april 2010

Söndag 4 april

Cashewpanerad lax med mangocouscous

4 port

4 laxfiléer
150 g cashewnötter
1 dl sweetchilisås
Rivet skal av 1 lime

Couscous till 4 port
1 lime, saft & skal
1 röd chili
4 msk olivolja
2 mango
2 dl ruccola
1 dl hackad koriander

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka cashewnötterna grovt och lägg i en skål. Tillsätt sweetchilisås och riv ner skalet av en lime. Blanda väl. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och fördela cashewröran jämnt över. Sätt in i ugnen och baka ca 20 minuter. Koka under tiden couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.

Riv skalet av en lime och pressa ur saften i en skål. Hacka chilin fint och tilsätt tillsammans med olivoljan. Blanda och smaka av med salt och peppar. Dela mangon i små bitar och lägg i skålen. Tillsätt ruccola och hackad koriander och blanda till sist i couscousen.

Servera gärna med en kall sås på yoghurt, honung, salt & peppar.

Källa: ELLE Mat & Vin nr 1/09

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP