Grekisk sallad
En sommar utan fetaost är ingen sommar alls för oss. Vi använder fetaost minst en gång i veckan under sommarhalvåret och helst gör vi en god grekisk sallad. Ibland gör vi enligt det här originalreceptet, ibland hoppar vi över grönsalladen och blandar lite hackad dill med olja, vinäger och salt och peppar som en fräsch dressing till.
Grekisk sallad
4 port
1 rödlök
2 paprikor
4 tomater
0,5 gurka
4 dl grönsallad
16 svarta oliver
200 g fetaost feta
1 krm svartpeppar
1 msk färsk oregano
1 msk vinäger
olivolja
4 skivor bondbröd
Skala och skiva löken. Kärna ur paprikorna. Skär paprika, tomater, gurka och sallad i bitar. Blanda alla grönsaker i en vid skål. Strö över oliverna och osten i bitar. Krydda med peppar och oregano. Droppa över vinäger och lite olja.
Hetta upp en grillpanna och stek hastigt bondbrödet på bägge sidor och servera till.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Skicka en kommentar