Nizzasallad
Nizzasallad
4 port
4 – 6 färskpotatisar
250 g haricots verts
0,5 rödlök
2 tomater
4 dl grönsallad
2 kokta ägg
2 burkar tonfisk i olja, à 200 g
1 burk sardeller
20 svarta oliver
2,5 dl kall sås vitlök & gräslök (Arla)
Koka potatisen, låt svalna. Koka haricots verts och spola dem kalla. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor.
Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver.
Ringla över lite av såsen. Servera resten till.
KÄLLA: Arla.se
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar