Baconlindade köttfärsbiffar med äpple
Supersnabba och goda biffar som sköter sig själv i ugnen medan riset kokas. De ugnsstekta äpplena till piffar upp och gör rätten saftig och god.
Baconlindade köttfärsbiffar med äpple
4 port
500 blandfärs
1,5 tsk salt
1 ägg
2 msk potatismjöl
2 dl mjölk
1 krm svartpeppar
2 tsk mejram eller basilika
8-10 skivor bacon (ca 150 g)
6 äpplen
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala äpplena och skär i grova tärningar.
Blanda färsen med salt, ägg, potatismjöl, mjölk, peppar och örter. Forma färsen till 8-10 biffar, ca 2 cm tjocka. Vira en bacon skiva runt sidan på varje biff och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Lägg äppeltärningarna runtomkring och stek i ugnen 25-30 minuter.
Servera med ris eller bulgur och gärna en blandad sallad.
Skriv ut receptet (pdf)
2 kommentarer:
Hej!
Tack för en fin blog! Vi har provat många recept som varit mycket goda!
Provade detta...och det var lite konstigt... Köttfärsen blev väldigt lös med 2dl mjölk... Är receptet rätt?
Mvh
John
Verkligen jättegott, men med tanke på vad John skrivit använde jag bara 1dl mjölk, det blev perfekt!
Mvh Camilla
Skicka en kommentar