Fläskfilé med kantareller
Fläskfilé med kantareller
4 port
6-8 stora potatisar
200 g kantareller, gärna mer
1 vitlöksklyfta
600 g fläskfilé
100 g parmensanost
Smör
Salt & peppar
Blandad sallad
Skala potatisen. Lägg en potatis i en träslev och skiva potatisen men utan att skära helt igenom. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, salta & peppra och klicka en liten smörbit på varje potatis (alternativ ringla över lite olivolja). Stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills potatisarna fått färg och är genomstekta.
Fräs kantarellerna i smör. Pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra. Dela fläskfilén i åtta bitar och stek på grillpanna eller lägg på grillen ute.
Servera med en blandad sallad och rikligt med riven parmesan på kantarellerna.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar