söndag 1 mars 2009

Fläskfilé med kantareller

Fläskfilé med kantareller
4 port

6-8 stora potatisar
200 g kantareller, gärna mer
1 vitlöksklyfta
600 g fläskfilé
100 g parmensanost
Smör
Salt & peppar
Blandad sallad

Skala potatisen. Lägg en potatis i en träslev och skiva potatisen men utan att skära helt igenom. Lägg potatisarna i en ugnsfast form, salta & peppra och klicka en liten smörbit på varje potatis (alternativ ringla över lite olivolja). Stek i ugnen på 200 grader ca 20 minuter tills potatisarna fått färg och är genomstekta.

Fräs kantarellerna i smör. Pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra. Dela fläskfilén i åtta bitar och stek på grillpanna eller lägg på grillen ute.

Servera med en blandad sallad och rikligt med riven parmesan på kantarellerna.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP