söndag 1 mars 2009

Bulgursallad med räkor, apelsin och avocado


Bulgursallad med räkor, apelsin och avocado
2 port

2 port bulgur (grov)
1/2 buljongtärning, kyckling eller grönsaks

10-12 cm purjolök
1 apelsin
1 avokado
1 burk räkor i lake (ca 170g utan lake) eller motsvarande färska skalade räkor

1 dl creme fraiche
1/3 tsk sambal oelek

Koka bulguren enligt förpackningen i buljong.
Skiva purjolöken och stek i en panna tills den blir krispig. Dela apelsin och avokado i bitar. Blanda allt i en bunke och häll i silade räkor
Blanda creme fraishe med sambal oelek och lite salt och peppar. Servera som en sås till bulgursalladen.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Anonym,  16 april 2009 kl. 22:00  

Supergott, lätt att laga och väldigt fräscht. Detta kommer vi definitivt att göra igen!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP