Chili con carne
4 port
400 g nötfärs, 10% fett
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 tsk soja
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek (cirkamängd)
2 st paprikor, valfri färg
400 g kokta valfria bönor
1 msk spiskummin
0.5 msk chilipulver
1 tsk Liquid Smoke (för riktig Texaschili)
Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Fräs lök och färs i smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomater, vatten, soja och kryddor. Låt allt koka cirka 15 min. Lägg sedan i bönorna och paprikan och koka ytterligare 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Servera med nachos eller ris och en fräsch sallad.
KÄLLA: recept.nu
0 kommentarer:
Skicka en kommentar