söndag 1 mars 2009

Chili con carne


4 port

400 g nötfärs, 10% fett
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
1 tsk soja
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk sambal oelek (cirkamängd)
2 st paprikor, valfri färg
400 g kokta valfria bönor
1 msk spiskummin
0.5 msk chilipulver
1 tsk Liquid Smoke (för riktig Texaschili)

Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprikan i bitar.
Fräs lök och färs i smör i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt tomater, vatten, soja och kryddor. Låt allt koka cirka 15 min. Lägg sedan i bönorna och paprikan och koka ytterligare 5 min.
Smaka av med salt och peppar. Servera med nachos eller ris och en fräsch sallad.

KÄLLA: recept.nu


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP