Chilikyckling med ädelost
ris till 4 personer
400 g kycklingfilé
250 g broccoli
1/2 purjolök
1/2 ask sockerärtor (75 g)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
75 g ädelost
1/2 dl sweet chilisås
Koka riset enligt anvisningarna. Skär kycklingfilén i bitar. Skölj och skär broccolin i mindre buketter. Skölj och skiva purjolöken. Skölj sockerärtorna. Stek kycklingen i smöret till fin färg, salta och peppra. Tillsätt grönsakerna och fräs i fem minuter.
Strö över ädelosten och ringla över sweet chilisås. Låt osten smälta en aning. Servera med ris och eventuellt en grönsallad.
Källa: Laga Lätt nummer 6, 2009
400 g kycklingfilé
250 g broccoli
1/2 purjolök
1/2 ask sockerärtor (75 g)
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
75 g ädelost
1/2 dl sweet chilisås
Koka riset enligt anvisningarna. Skär kycklingfilén i bitar. Skölj och skär broccolin i mindre buketter. Skölj och skiva purjolöken. Skölj sockerärtorna. Stek kycklingen i smöret till fin färg, salta och peppra. Tillsätt grönsakerna och fräs i fem minuter.
Strö över ädelosten och ringla över sweet chilisås. Låt osten smälta en aning. Servera med ris och eventuellt en grönsallad.
Källa: Laga Lätt nummer 6, 2009
0 kommentarer:
Skicka en kommentar