måndag 24 juni 2013

Färska räkor med avokadokräm

Sommarmiddagen när den är som bäst. Enkel och fräsch och perfekt mat när det är varmt och skönt ute. Ett glas vitt eller bubbel är fantastiskt till om man vill lyxa till det lite extra.

Ett gott bröd smakar bra till räkorna och vi äter gärna en avokadokräm med dill i istället för exempelvis aioli till räkorna. Här är det superenkla receptet på den goda krämen.

Avokadokräm med dill
4 port

2 avokado
Saften av en halv citron
Salt & peppar
1 knippe dill

Mosa avokadon med en gaffel eller kör med en stavmixer om en slätare konsistens önskas. Smaksätt med citron, salt & peppar. Grovhacka dillen och blanda i den.

En perfekt kräm att servera till skaldjur eller rökt lax.

Skriv ut receptet (pdf)

Tips: Köp gärna lite extra räkor så det blir lite över. Skala dem direkt och förvara i kylen i en burk med lock och använd dem i den här krämiga räkpastan dagen efter.

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP