Fläskpannkaka
Fläskpannkaka
4 port
300 g rimmat fläsk
2,5 dl mjöl (vetemjöl eller en grovare variant)
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
1 msk smör
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär fläsket i bitar och stek i en stekpanna (inget smör behövs).
Blanda mjöl och salt, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet, häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
Smörj en långpanna med lite smör eller lägg bakplåtspapper i botten. Lägg i det stekta fläsket och häll över pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan "stannat" och fått fin färg, ca 20-25 minuter.
Skär i bitar och servera med lingonsylt. Ett glas kall mjölk smakar utmärkt att dricka till!
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Ett tips är att skära bitar av bacon och steka på plåten i ugnen medan man blandar pannkakssmeten! Snabbt och enkelt!
Skicka en kommentar