söndag 1 mars 2009

Fläskpannkaka

Fläskpannkaka
4 port

300 g rimmat fläsk
2,5 dl mjöl (vetemjöl eller en grovare variant)
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
4 ägg
1 msk smör

Sätt på ugnen på 225 grader. Skär fläsket i bitar och stek i en stekpanna (inget smör behövs).

Blanda mjöl och salt, tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet, häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.

Smörj en långpanna med lite smör eller lägg bakplåtspapper i botten. Lägg i det stekta fläsket och häll över pannkakssmeten. Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan "stannat" och fått fin färg, ca 20-25 minuter.

Skär i bitar och servera med lingonsylt. Ett glas kall mjölk smakar utmärkt att dricka till!

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

Anonym,  3 juni 2009 kl. 23:17  

Ett tips är att skära bitar av bacon och steka på plåten i ugnen medan man blandar pannkakssmeten! Snabbt och enkelt!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP