Stekt fisk med dillpotatismos
Stekt fisk med dillpotatisstomp
4 port
600 g vit fisk, ex torsk helst färsk annars fryst men tinad
1 kg potatis
1 knippe dill eller ett paket fryst dill
3-4 msk smör
salt & peppar
Skala potatisen och skär den i bitar, ca 2x2 cm, och lägg i en kastrull. Häll över vatten och låt koka under lock tills potatisen är mjuk.
Hetta upp en stekpanna och ha i lite smör, lägg i fiskbitarna och salta och peppra. Stek tills fisken fått lite färg och är genomstekt.
Hacka dillen. Grovmosa potatisen med en gaffel eller en potatisstöt, ha i smör och blanda i dillen. Salta och peppra. Detta blir inte ett slätt potatismos utan en grövre variant med lite större bitar och utan mjölk. Gillar man inte det är det bara att göra ett vanligt potatismos och blanda i dill.
Skriv ut receptet (pdf)
2 kommentarer:
Det ser gott ut, men var är grönsakerna ;)
Ha ha, ja de lyser med sin frånvaro! ;) Vi jobbar hela tiden på att skärpa oss på denna punkten i vår familj. Rivna morötter är säkert super till detta!
Skicka en kommentar