söndag 1 mars 2009

Helgrillad kyckling med citron och krispiga potatisar

4 port

1,4-1,8 kg hel kyckling, gärna majskyckling
salt och peppar
1 kg potatis, skalad
1 citron
1 hel vitlök, delad i klyftor
1 liten kruka färsk timjan
oliv olja
5 rosmarinkvistar

Ta ut kycklingen ur kylen och gnid in den med olivolja, salta och peppra runt om och innuti. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisen i bitar i storlek som golfbollar. Koka dom med den hela citronen och vitlöksklyftorna i 12 minuter. Häll av vattnet och plocka upp citronen och vitlöksklyftorna. Lägg i en bit papper i kastrullen och låt potatisen torka med lock på. Kasta runt potatisen i kastrullen så att ytan blir lite mjuk. Stick 10 stick med en kniv i citronen och stoppa in den med vitlöksklyftorna och timjan innuti kycklingen.
Grilla kycklingen i ett tråg i ugnen i 45 minuter på 200 grader. Ta ut tråget och lägg i potatisen och den hackade rosmarinen i saften och fettet från kycklingen. Vänd runt potatisen ordentligt. Grilla i ytterligare 45 minuter så att potatisen blir gyllenbrun och att kycklingen fått riktigt fin färg.
Plocka ut citronen och vitlöken ur kycklingen. Kläm vitlökarna ur skalen och mosa. Kasta citronen och rosmarin. Skär upp kycklingen och servera med potatisen.

KÄLLA: www.jamieoliver.com


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP