söndag 1 mars 2009

Kräftfylld laxfilé med bulgur

Det här är min variant av Tinas goda rätt. Snacka om snabbmat! Jag tog laxen direkt ur frysen och den var bara så tinad att det gick att skära i den och fylla den, sen rätt in i ugnen och efter 20 minuter stod en underbart god middag på bordet som funkar lika bra en tisdag som bjudmat en lördag. Medan laxen var i ugnen och bulguren på spisen gjorde jag en god sallad till.

Kräftfylld laxfilé med bulgur
4 port

4 laxfiléer i portionsstorlek
1 burk kräftstjärtar i lake
1 liten kruka dill
2 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
Saften av en halv citron
2 tsk skaldjursfond
Salt & peppar
3 dl hel bulgur

Grovhacka kräftstjärtarna, hacka dillen och blanda med creme fraiche, sambal oelek, saften av en halv citron samt skaldjursfond. Smaka av med salt och peppar. Skär en skåra i varje laxfilé och lägg dem i en ugnsfast form. Fördela kräftröran i och på laxen och stek i ugnen på 200 grader ca 10-15 minuter.

Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen och servera med en sallad.

Skriv ut receptet (pdf)

1 kommentarer:

annannadesign 2 september 2009 kl. 22:04  

Hej!

Min dotter hittade det här receptet för någon vecka sedan och i helgen provade vi. Mums, vad smarrigt! Vi fortsätter testa oss igenom era recept!
Tack!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP