söndag 1 mars 2009

Cashewpanerad lax med mangocouscous

Cashewpanerad lax med mangocouscous
4 port

4 laxfiléer
150 g cashewnötter
1 dl sweetchilisås
Rivet skal av 1 lime

Couscous till 4 port
1 lime, saft & skal
1 röd chili
4 msk olivolja
2 mango
2 dl ruccola
1 dl hackad koriander

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka cashewnötterna grovt och lägg i en skål. Tillsätt sweetchilisås och riv ner skalet av en lime. Blanda väl. Lägg laxfiléerna i en ugnssäker form och fördela cashewröran jämnt över. Sätt in i ugnen och baka ca 20 minuter. Koka under tiden couscousen enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.

Riv skalet av en lime och pressa ur saften i en skål. Hacka chilin fint och tilsätt tillsammans med olivoljan. Blanda och smaka av med salt och peppar. Dela mangon i små bitar och lägg i skålen. Tillsätt ruccola och hackad koriander och blanda till sist i couscousen.

Servera gärna med en kall sås på yoghurt, honung, salt & peppar.

Källa: ELLE Mat & Vin nr 1/09

Skriv ut receptet (pdf)

2 kommentarer:

Marika 3 april 2010 kl. 11:35  

Gick händelserna i förväg och lagade denna laxen till fredagslunchen. Jäääääättegott med den enkla, men supergoda cashewblandningen! Hade istället för couscous grov bulgur i och det blev oxå gott! Fräscht & lättlagat!

Anonym,  18 september 2012 kl. 19:46  

Helt otroligt gott!!! Hade avocado också till och det passade bra! Även våra 1-åriga barn åt, jag tog bort nötterna och de åt med god aptit!!

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP