söndag 1 mars 2009

Lasagne


4 port

1 paket bacon, strimlad
1 krm kanel
1 morot, finhackad
1 lök, finhackad
2 klyftor vitlök, finhackade
1 kruka basilika, hackad
1 tesked oregano
olivolja
600 g blandfärs
2 burkar plommontomater (2x400g)
2 glas rött vin eller vatten
2 lagerblad
1 torkad chilli
lasagneplattor, använd färska om du kan
400 g mozzarella

500 ml creme fraiche
3 dl riven parmesan
mjölk vid behov
salt & peppar

Stek bacon med kanel tills det är gyllenbrunt. Tillsätt lök, morot, vitlök, basilika, oregano och 4 msk olivolja. Lägg i färsen och bryn i fem minuter, häll i tomaterna vin/vatten och lagerblad och låt koka upp. Såsen blir godare ju längre den få koka, två timmar i ugnen under lock är optimalt. Men en stund på spisen funkar om du har ont om tid.

Blanda ingredienserna till såsen. Börja med lasagne, sedan kött och sist sås. Varva tills din form är fylld. Avsluta med sås och strö över riven parmesan. Grädda i ugnen i 30-35 minuter. Servera med en sallad.

Källa: Jamie Oliver


2 kommentarer:

Arnstein,  28 juli 2009 kl. 02:46  

"Kilde: Jamie Oliver"??

Jeg er sjokkert :-) Hva med Kjetil sin pappas hjemmelagde lasagne, som jeg har hatt gleden av å smake opptil flere ganger på Kolsås?

En request på recept...?

Ingela 28 juli 2009 kl. 22:06  

Håll till godo Arnstein, till hösten bjuder vi också på det goda lasagnereceptet till Dag :)

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP