söndag 1 mars 2009

Medelhavspaj

Medelhavspaj
6-8 port

Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
60 g smör
1,5 dl kesella
0,5 tsk salt
2,5 msk vatten

1 dl Jarlsberg ost, riven
3 dl kesella
1,5 dl lättmjölk
0,5 tsk peppar
purjolök(ar), finhackad
0,5 tsk salt
1 msk soltorkade tomater, finhackade
12 st svarta oliver, urkärnade
370 g tonfisk, i olja
1 st vitlöksklyfta(or)
2 st ägg

Kör ingredienserna i en matberedare till en deg. Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter. Kavla ut degen i pajformens storlek och tryck ut den väl upp längs kanterna. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i 200 °C ca 10 minuter. Grädda färdigt hela pajen i 200 °C ca 30 minuter.

Fördela tonfisken i det förgräddade pajskalet och lägg den hackade purjolöken ovanpå. Vispa ihop kesella, mjölk, ägg, salt och peppar med en gaffel. Finhacka vitlöken och blanda i den tillsammans med osten. Häll äggstanningen över fyllningen och toppa med lite extra ost och soltorkade tomater i strimlor. Grädda pajen. Servera gärna med lite sallad.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP