söndag 1 mars 2009

Sesampaj med broccoli & fetaost

Sesampaj med broccoli & fetaost
4 port

Pajskal
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grovt mjöl (ex grahamsmjöl eller dinkelmjöl)
1 tsk bakpulver
50 g smör
2 msk sesamfrön
1 dl filmjölk/kesella
1 ägg
ev. lite kallt vatten

Fyllning
1 stort broccolistånd
4 tomater
200 g fetaost
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost, gärna parmesanost

Blanda torrvarorna, smält smöret och blanda i smör och filmjölk/kesella samt ägget och knåda ihop en smidig pajdeg. Klä en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter på 200 grader.

Dela broccolin i bitar och ångkoka den så den blir knappt genomkokt. Skär tomater och fetaost i tärningar och blanda grönsaker, ost och creme fraiche och fyll pajskalet. Toppa med riven ost. Grädda 10-15 minuter tills pajen fått lite färg. Servera med en sallad.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP