Sesampaj med broccoli & fetaost
Sesampaj med broccoli & fetaost
4 port
Pajskal
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grovt mjöl (ex grahamsmjöl eller dinkelmjöl)
1 tsk bakpulver
50 g smör
2 msk sesamfrön
1 dl filmjölk/kesella
1 ägg
ev. lite kallt vatten
Fyllning
1 stort broccolistånd
4 tomater
200 g fetaost
1 dl creme fraiche
1 dl riven ost, gärna parmesanost
Blanda torrvarorna, smält smöret och blanda i smör och filmjölk/kesella samt ägget och knåda ihop en smidig pajdeg. Klä en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter på 200 grader.
Dela broccolin i bitar och ångkoka den så den blir knappt genomkokt. Skär tomater och fetaost i tärningar och blanda grönsaker, ost och creme fraiche och fyll pajskalet. Toppa med riven ost. Grädda 10-15 minuter tills pajen fått lite färg. Servera med en sallad.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar