söndag 1 mars 2009

Kjetils pappas lasagne

På efterfrågan kommer här det godaste lasagnerecptet. Hemligheten är kokta, skivade ägg som man varvar mellan köttfärssåsen och ostsåsen. Måste provas!

Kjetils pappas lasagne

4 port

Köttfärssås
500 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
2 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 dl rödvin/matlagningsvin
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
2 msk oregano
Salt & peppar

Ostsås
3 msk smör
3 msk mjöl
4-5 dl mjölk
1,5 dl riven ost
Salt & peppar

ca 12 lasagneplattor
4 ägg

Hacka löken. Skala moroten och skär den i små tärningar. Stek köttfärsen i lite smör, tillsätt lök och morot efter hand. Ha i tomatpuré, vin och kryddor. Lägg helst lagerbladen i en liten behållare med hål i (finns i välsorterade köksbutiker) och annars rätt ner i grytan.

Hårdkoka äggen. Gör ostsåsen. Skala äggen och skär dem i skivor.

Ta fram en ugnsfast form och smörj med lite smör. Lägg ett lager lasagneplattor och häll sen på köttfärssås och därefter ostsås. Fortsätt med ett lager till av lasagneplattor och köttfärs. Lägg här på de kokta, skivade äggen och därefter ostsås. Gör ett tredje lager och avsluta med ostsås. Lägg ev. på lite exra riven ost innan formen sätts in mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP