Kjetils pappas lasagne
På efterfrågan kommer här det godaste lasagnerecptet. Hemligheten är kokta, skivade ägg som man varvar mellan köttfärssåsen och ostsåsen. Måste provas!
Kjetils pappas lasagne
4 port
Köttfärssås
500 g nötfärs
1 gul lök
1 morot
2 burk krossade tomater
3 msk tomatpuré
1 dl rödvin/matlagningsvin
2 lagerblad
1 vitlöksklyfta
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
2 msk oregano
Salt & peppar
Ostsås
3 msk smör
3 msk mjöl
4-5 dl mjölk
1,5 dl riven ost
Salt & peppar
ca 12 lasagneplattor
4 ägg
Hacka löken. Skala moroten och skär den i små tärningar. Stek köttfärsen i lite smör, tillsätt lök och morot efter hand. Ha i tomatpuré, vin och kryddor. Lägg helst lagerbladen i en liten behållare med hål i (finns i välsorterade köksbutiker) och annars rätt ner i grytan.
Hårdkoka äggen. Gör ostsåsen. Skala äggen och skär dem i skivor.
Ta fram en ugnsfast form och smörj med lite smör. Lägg ett lager lasagneplattor och häll sen på köttfärssås och därefter ostsås. Fortsätt med ett lager till av lasagneplattor och köttfärs. Lägg här på de kokta, skivade äggen och därefter ostsås. Gör ett tredje lager och avsluta med ostsås. Lägg ev. på lite exra riven ost innan formen sätts in mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar