söndag 1 mars 2009

Minestronesoppa


6 port

10 mogna plommontomater eller 2x400g plommontomater på burk
3 medelstora morötter
2 medelstora purjolökar
5 selleristjälkar
2 rödlökar
1 kålhuvud
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor tunnt skivade
1 msk hackad rosmarin
9 dl köttbuljong
3 nävar färsk basilika (hackad)
200 g pasta
salt och nymalen svartpeppar
extra fin jungfruolivolja
parmesanost riven

Snitta tomaterna och släpp dom i kokande vatten i en minut. Doppa dom i kallt vatten och dra av skalet. Hacka dom grovt. Burktomater kan du bara hacka.
Hacka grönsakerna i ungefär lika stora bitar.
Häll olivolja i en tjockbottnad stor gryta. Fräs morötter, purjolök, selleri, lök, vitlök och rosmarin på medelvärme tills allt är mjukt, ca 15 minuter. Tillsätt tomaterna och sjud i 2 minuter. Häll i buljongen, låt den koka upp och sjud i 15 minuter.
Tillsätt kålen och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Tillsätt basilikan och pastan. Sjud i ytterligare 7-8 minuter.

Koka inte för länge om du vill ha motstånd i grönsakerna och kålen. Smaka av med salt och peppar. Servera med god Jungfruolivolja och riven parmesan. Rosta gärna några ostmackor och ha till.

Tips: Vill man ha en ännu matigare soppa kan man steka lite köttfärs och hälla i på slutet. Soppan smakar utmärkt, nästan bättre dagen efter.

KÄLLA: Den nakna kocken, Jamie Oliver

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP