söndag 1 mars 2009

Makrill med pesto


4 port

4 st hela makrillar
500g nypotatis
2 dl gräddfil
6 msk pesto, hemgjord eller köpt

Skölj av makrillarna ordentligt. Salta och peppra runt om. Fyll med pesto innuti.
Stek dom hela i smör på medelvärme. Servera med kokt nypotatis och gräddfil.

Pesto
1/2 klyfta vitlök
3 handfull färska basilikablad, plockade och hackade
1 handfull pinjekärnor, lätt rostade
1 handfull riven parmesan
Olivolja (Extra Virgin)
Citronsaft (valfritt)

Lägg vitlöken med lite salt i en mortel och mosa den. Mosa basilikabladen. Häll i
pinjekärnorna och krossa dom med resten. Du kan eventuellt köra det i en matberedare,
kör inte för mycket bara. Häll upp i en skål och tillsätt parmesanen. Häll över
olivolja och blanda den till en trögflytande konsistens. Smaka av med salt, peppar
och citron.

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP