Mr Cartmells Thaisoppa
4 port
3 scharlottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
ingefära, stor som en tumme, finhackad
olivolja
6-8 champinjoner, skivade
1 burk cocosmjölk
1 paket äggnudlar
4 kycklingfileer, skuren i bitar
2 limefrukter, saften
1 msk fisksås
1 halv dl hackad korriander
Fräs, sharlottenlök, vitlök, chilli och ingefära i olivoljan tills det mjuknat och fått lätt färg. Häll i cocosmjölken och låt koka upp. Lägg i kycklingen och champinjonerna och låt koka i ca 15 minuter. Lägg i nudlarna och låt koka i fem minuter till. Pressa i saften från limefrukterna. Smaka av med fisksås och peppar. Strö över koriander innan servering.
KÄLLA: Tips från Lee Cartmell
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar