Mustig korvgryta
Mustig korvgryta
4 port
4 starka korvar, ex. chorizo
1 gul lök
2 potatisar
2 morötter
1 burk bönor av valfri sort eller 1,5 dl röda linser
2 paprikor
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
salt & peppar
1 msk paprikapulver
1 tsk curry
1 krm chilipulver
Skär korven i skivor, hacka löken. Skala potatis och morötter och skär i små bitar. Fräs korven och löken i lite smör eller olja tills löken blivit mjuk. Tillsätt potatisen och morötterna och häll över en bruk krossade tomater, vatten, tomatpuré och kryddor. Låt koka ca 20 minuter.
Skölj bönorna, skär paprikorna i bitar. Känn efter om potatisen och morötterna börjar bli mjuka, lägg då i bönorna och paprikan och låt koka ytterligare fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med en klick kesella och kanske ett gott bröd.
Skriv ut receptet (pdf)
1 kommentarer:
Tog längre tid att gör eller så var mina potatis bitar inte tillräckligt små.
Skicka en kommentar