Nizzasallad
Nizzasallad
4 port
4 – 6 färskpotatisar 
250 g haricots verts 
0,5 rödlök 
2 tomater 
4 dl grönsallad 
2 kokta ägg 
2 burkar tonfisk i olja, à 200 g 
1 burk sardeller 
20 svarta oliver 
2,5 dl kall sås vitlök & gräslök (Arla)
Koka potatisen, låt svalna. Koka haricots verts och spola dem kalla. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor. 
Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. 
Ringla över lite av såsen. Servera resten till.  
KÄLLA: Arla.se
Skriv ut receptet (pdf)


0 kommentarer:
Skicka en kommentar