måndag 24 juni 2013

Omelett

Omelett går att variera i oändlighet med det man har hemma. Det är alltid gott att ha lite riven ost på toppen precis innan omeletten är färdig så den får smälta lite. Sen är det bara att botanisera i kylskåpet och se vad som finns hemma.

Omelett
4 port

6 ägg
3 msk vatten
Salt & peppar

Vispa ihop ägg och vatten, salta och peppra. Hetta upp en panna och ha i lite smör eller olja. Häll i äggsmeten och sänk värmen till medeltemperatur. Rör om lite först men låt sedan bli att röra och låt det bli en spröd undersida medan äggsmeten stelnar.

Här är några förslag på goda tillbehör till omeletten:

- Körsbärstomater, basilika och rökt skinka
- Lax, creme cheese & dill
- Kokt potatis i tärningar, lök och paprika
- Paprika & salami

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP