Örtgrillad fläskfilé med spenatsallad
Örtgrillad fläskfilé med spenatsallad
4 port
600 g fläskfilé
1 dl hackade örter (basilika, timjan, persilja, rosmarin)
1 msk olivolja
Salt & peppar
1 påse färsk spenat
1 rödlök
1 dl valnötter
Putsa fläskfilén. Hacka örterna och blanda i olivolja, salt och peppar. Gnid in örblandningen på fläskfilén och lägg den i en ugnsfast form. Grilla i ugnen på 175 grader ca 25 minuter eller tills köttet har en innertemperatur på 65 grader. Köttet ska vara genomstekt men inte torrt.
Skölj spenaten, hacka rödlök och valnötter och blanda allt i en skål. Servera gärna med hasselbackspotatis eller klyftpotatis och en kall sås på creme fraiche och fransk senap.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar