söndag 1 mars 2009

Risnudlar med marinerat nötkött


4 port

450 g mört nötkött
2 cm skalad ingefära, riven
2 msk fisksås på flaska
2 klyftor vitlök, i tunna skivor
4 port. risnudlar
2 msk rapsolja till stekning
ev 1 dl köttbuljong
2 nävar böngroddar
1/2 huvud isbergssallad, finstrimlat
krossade jordnötter
1/2 dl rostad lök
1/2 dl färsk mynta, hackad

färsk lime i klyftor

Finstrimla köttet. Riv ingefäran och blanda med fisksåsen och vitlök. Lägg ner köttet blanda runt och låt marinera i kyl, helst ca 2 timmar.
Blötlägg nudlarna. Ha nykokt, hett vatten färdigt då du gör i ordning rätten.
Stek köttet tillsammans med vitlöken och ingefäran i olja i en wokpanna eller stekpanna på hög värme. Slå över lite köttbuljong om detser torrt ut.
Strö över groddarna. Ta från värmen. Sila nudlarna, sänk ner dem i hett vatten. Sila av igen och blanda med köttet och sallad. Garnera med jordnötter, rostad lök och mynta. Servera på ett stort fat med små skålar brevid med extra tillbehör och färsk lime.

KÄLLA: MAT Magasinet, nr 1 Januari


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP