söndag 1 mars 2009

Shepards pie

Shepards pie
4 port

400 gram nötfärs
1 gul lök
200 gram kantareller eller champinjoner
2 msk smör
4 msk tomatpuré
1 dl grädde
0,5 köttbuljongtärning
1 tsk curry
0,5 tsk muskotnöt
salt & peppar
800 gram potatis
1 msk smör
1 dl mjölk
salt & peppar
1 dl riven ost

Stek köttfärs, lök och kantareller i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt
tomatpuré, grädde och buljongtärning samt kryddor. Låt köttfärssåsen koka i
några minuter.

Koka potatisen mjuk. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar och mosa potatisen med en stöt eller en elvisp.

Lägg köttfärssåsen i en smord ugnsfast form.Lägg på moset och strö över riven ost. Gratinera i 250 grader i 5 minuter.

Servera gärna med en råkost på rivna morötter och apelsinbitar.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP