Shepards pie
Shepards pie
4 port
400 gram nötfärs
1 gul lök
200 gram kantareller eller champinjoner
2 msk smör
4 msk tomatpuré
1 dl grädde
0,5 köttbuljongtärning
1 tsk curry
0,5 tsk muskotnöt
salt & peppar
800 gram potatis
1 msk smör
1 dl mjölk
salt & peppar
1 dl riven ost
Stek köttfärs, lök och kantareller i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Tillsätt
tomatpuré, grädde och buljongtärning samt kryddor. Låt köttfärssåsen koka i
några minuter.
Koka potatisen mjuk. Tillsätt smör, mjölk, salt och peppar och mosa potatisen med en stöt eller en elvisp.
Lägg köttfärssåsen i en smord ugnsfast form.Lägg på moset och strö över riven ost. Gratinera i 250 grader i 5 minuter.
Servera gärna med en råkost på rivna morötter och apelsinbitar.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar