Laxsallad med dilldressing
Laxsallad med dilldressing
4 port
4 skivor lantbröd
1 påse blandad sallad
1 gurka
1 rödlök
4 laxfiléer
1 dl mild yoghurt
1 dl kesella
1 knippe dill
Saften av en halv citron
Salt & peppar
Olivolja/smör till stekning
Skär bort kanterna och skär sedan små kuber av brödet för att göra egna brödkrutonger. Hetta upp en panna och tillsätt olivolja eller smör och stek sedan brödkuberna tills de fått färg och blivit krispiga. Sätt till sidan.
Skala gurkan, dela den på mitten och ta bort de våta kärnorna. Skär sedan små båtar av gurkan. Dela rödlöken och skär sedan i tunna klyftor. Blanda sallad, gurka och rödlök.
Stek laxfiléerna i en stekpanna, salta och peppra. Gör under tiden dressingen genom att blanda yoghurt och kesella, klipp i dill och press i citronsaft. Smaka av med salt & peppar.
Servera salladen på tallrikar och lägg en laxfilé på varje tallrik. Toppa med brödkrutongerna och ringla över dressingen.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar