söndag 1 mars 2009

Stekt fisk med kokt potatis & grön ärtpuré

Stekt fisk med kokt potatis & grön ärtpuré
4 port

Potatis till 4 personer
600 gr valfri fisk
1 ägg
2 msk vetemjöl
salt & peppar
smör
250 g frysta ärtor
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
1 dl parmesanost
salt & peppar

Skala potatisen och koka den.

Vispa upp ett ägg och pensla fisken. Häll mjöl på en tallrik, salta och peppra och vänd sedan fiskfiléerna i mjölblandningen. Stek fisken i smör tills den fått färg på bägge sidor och är genomstekt.

Koka ärtorna enligt paketet och häll sedan av vattnet. Finriv parmesanosten. Pressa en vitlöksklyfta över ärtorna, blanda i creme fraiche och mixa med stavmixer till en slät puré. Tillsätt den rivna parmesanosten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.

Servera gärna med en klyfta citron och en blandad sallad.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP