söndag 1 mars 2009

Sichuanpepparbiff med blomkålsstomp



4 port

2 tsk sichuanpeppar
2 msk kinesisk soya
2 msk sweet chilisås
500 g ryggbiff strimlad
1 msk rapsolja
2 tsk sesamfrö
1 msk klippt gräslök

1 l vatten
2 stk salt
1 blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
2 msk matlagningsgrädde

2 röd paprikor


Mortla sichuanpeppar fint. Blanda den med soyan och sweet chilisås i en bunke. Tillsätt köttet och blanda väl.
Koka upp vattnet och salta. Ansa och skär blomkålen i små buketter. Skala och skiva vitlöken. Småkoka blomkål och vitlök under lock 10 minuter.
Skölj och strimla paprikan tunt.
Stek köttet i oljan i en stor panna på hög värme i 2-3 minuter, rör om då och då. Strössla över sesamfrö och gräslök.
Häll av vattnet från blomkålen. Tillsätt grädden och mosa till ett grovt ”stomp” med slev eller trägaffel. Servera med biff och paprika.

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP