söndag 1 mars 2009

Öppen kycklinglasagne

Denna lasagnen komponeras direkt på tallriken och är extra fin om du strör över lite parmesan på toppen och gratinerar innan servering.

2 port

350 g kycklingfilé i tjocka skivor
8 lasagneplattor

Tomatsås:
3 tomater (utan skal)
1/2 hackad gul lök
1/2 dl hackad färsk oregano
1/2 dl hackad färsk basilika
3 klyftor vitlök
2 dl hönsbuljong

Ostsås:
1 dl mjölk
1 dl grädde
mjöl
100 g smör
1 dl riven parmesanost

Gör tomatsåsen så här:
Pressa vitlöken och fräs i olja i en panna tillsammans med den hackade löken. Lägg i tomaterna hela och slå på buljongen. Koka såsen tills tomaterna går sönder. Mosa därefter ner dom med gaffel och låt koka ihop. Tillsätt örteran strax före servering. Smaka av med salt och peppar.

Gör ostsåsen så här:
Smält smöret i en rostfri kastrull och vispa ner lite mjöl. Slå på mjölk och grädde. Vispa konstant under uppkokning. Låt koka på låg värme några minuter och vispa då och då. Tillsätt parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.

Gör lasagnen så här:
Koka lasagneplattorna i saltat vatten med en skvätt olja i. Stek kycklingfilén gyllenbrun och färdigstek den sen i ugnen på 175 graders värme. Skiva kycklingfiléerna. Varva lasagenplattor, tomatsås, kyckling och ostsås direkt på tallriken. Servera med en sallad till.

KÄLLA: Rolfs kök

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP