söndag 1 mars 2009

Snabb lammragu


4 port

Olivolja
4 vitlöksklyftor, finhackade
125 g fläsk, tärnat
500 g lammfärs
1 gul lök, finhackad
80 ml sött vitt vin, eller matlagningsvin
1 burk (400 g) krossade tomater
75 g gröna linser
1,25 dl vatten
Salt & Peppar
50 g riven ost, gärna cheddar

Värm olivolja och stek den tärnade bacon till börgar bli krispig med vitlöken. Häll i lammfärsen och dela den med en gaffel medan du bryner den.
Häll ner vinet, löken, linserna, tomaterna och vattnet och låt det koka upp. Låt ragun sedan sjuda i 20 minuter och rör lite då och då. Smaka av med salt och peppar. Riv ost över ragun och servera tillsammans med potatis eller ris.


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP