måndag 2 mars 2009

Soppa med kyckling och nudlar


4 port

4 portioner risnudlar
1/2 skalad gul lök
5 tunna skivor ingefära
5 st stjärnanis
1 1/2 liter mild god kycklingbuljong
2 kokta kycklingbröst
2 dl böngroddar
salladslök
färska örter efter smak, gärna söt basilika och koriander
citronklyftor

Lägg risnudlarna i rumstempererat vatten så att de mjuknar i ca 30 minuter.
Skiva löken och lägg skivorna tillsammans med ingefära och stjärnanis på en bakplåt. Grilla i ugn på 225 grader i 5 minuter eller tills löken fått fin färg och svärtats lite i kanterna. (Det är dessa kryddor som ger soppan sin karakteristiska smak.)
Koka upp buljongen med grillad lök, ingefära och stjärnanis. Sila bort lök och kryddor. Buljongen ska vara rykande het vid servering. Skär kycklingbröstet i riktigt tunna skivor. Skär salladslöken på diagonalen i småbitar. Sila av vattnet från nudlarna och skölj dom hastigt i kokande vatten. Fördela nudlarna, kycklingen och böngroddarna i fyra soppskålar. Häll över den varma buljongen. Garnera med salladslök. Servera soppan med färska örter och citronen vid sidan om.

KÄLLA: Mat Magasinet nr:1 januari 2010


0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP