Spaghetti bolognese
Gör din egen variant eller testa detta enkla recept.
Det finns nog lika många recept på spaghetti bolognese, eller spaghetti med köttfärsås, som det finns familjer. Jag har smakat många olika recept och de flesta har varit fantastiskt goda. Detta är makens variant och den är en av mina absoluta favoriträtter.
Såsen blir godare ju längre den får koka men på vardagarna räcker det med ca 10 minuter, gör man ett storkok på helgen kan såsen med fördel stå och puttra på låg värme i några timmar.
Kjetils spaghetti bolognese
4 port
400 g spaghetti
500 g nötfärs
1 stor gul lök eller 2 små lökar
2 burkar krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
3 tsk oregano
1 krm paprikapulver
1 krm chilipulver
salt & peppar
smör eller olja till stekning
parmesanost
Sätt på pastavattnet. Hacka löken. Hetta upp en panna och ha i lite olivolja eller smör. Bryn färsen så den blir genomstekt, ha i löken och låt den bli mjuk. Pressa i vitlöksklyftorna, häll i de krossade tomaterna och tomatpurén och kryddorna och låt koka minst 10 minuter.
Koka pastan och servera sedan med färskriven parmesan.
Skriv ut receptet (pdf)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar