söndag 1 mars 2009

Stirfry med biff, ingefära och vitlök

Detta är en riktigt snabb, enkel och jättegod vardagsrätt. Välj själv om du vill använda biff, fläsk eller kyckling. Det enda du behöver tänka på är att allt ska få plats i din stekpanna. Ska du laga för mer än 3 personer bör du steka köttet i omgångar eftersom det är viktigt att det är hög värme.


Stirfry med biff, ingefära och vitlök
2 port

2 portioner basmati ris
olja till att steka i
250g biffkött (vi brukar använda ytterfilé)
ingefära, ca 3-4 cm
2 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chilli
2 stk vårlökar
ett litet knippe koriander
2 msk sesamolja
2 msk black bean saus (går lika bra med teryiakisås)
2-3 mask soyasås
salt och peppar
2 lime
1 ägg


Koka riset enligt förpackningen. Skiva köttet i strimlor.

Skala och hacka chilli, ingefära, vårlök och koriander. Lägg kött, ingefära, vitlök, chilli, vårlök och koriander i en skål. Tillsätt sesamoljan och blanda runt.
Värm upp en wok-panna så den blir riktigt het. Tillsätt olja. Häll i alla ingredienser du har blandat i skålen. Häll över hälften av soyan, en pressad lime och black bean såsen. Rör runt hela tiden i 2 min. Krydda med lite salt och peppar. Ta av panna från värmen och häll över allt i en skål så länge.

Knäck ägget i den varma pannan och häll i en liten skvätt soya. Rör runt. Häll i riset i pannan och ringla resten av soyan över. Rör runt och lägg sedan upp riset på tallrikar. Fördela köttet på tallrikarna och dekorera med lite koriander och en halv lime.

TIPS: Hacka gärna upp resten av koriandern och lägg i en burk i frysen. På så vis har du alltid färsk koriander hemma.


Källa: Jamie Oliver, Ministry of Food

Skriv ut receptet (pdf)

0 kommentarer:

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP