Lax Stirfry med ris
2 port
200 g basmati ris
350 g laxfilé i bitar
1 klyfta vitlök, finhackade
3 cm ingefära, finhackad
1 färsk röd chilli, finhackad
2 dl hackad färsk koriander
matolja
tandori currypasta
en handfull sockerärtor
en handfull böngroddar
200 ml cocosmjölk
1 lime
Skölj riset och koka enligt instruktionen på paketen. Värm en wookpanna ordentligt och ta i matolja. Tillsätt vitlök, ingefära och det mesta av chillin och koriandern. Wooka i 30 seckunder och lägg sen i currypastan och wooka i ytterligare 30 sekunder. Tillsätt laxen och wooka i en minut och lägg i sockerärtor och cocosmjölken. Låt allt sjuda i en minut till. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp riset och häll över laxen och strö över böngroddarna, lite koriander och chilli. Pressa saften av en halv lime över.
Källa: Jamie Oliver, Ministry of food
0 kommentarer:
Skicka en kommentar